Omzet Alibaba op Singles Day stijgt naar 30,8 miljard!

18 november 2018

Wat ik deze week tegenkwam heeft me echt verbaasd! Ik kwam een nieuwsartikel tegen over 11.11, dat zal niet iedereen van jullie wat zeggen, maar dat is een feestdag in China, beter bekend als Singles Day!

Een dag waarop Chinezen vieren dat ze vrijgezel zijn door veel spullen te kopen. Chinese marketplace Alibaba verdient er grof geld mee, dus daar ben ik me even in gaan verdiepen…

Je ziet hier een stijgende lijn in de hoeveelheid omzet van Alibaba op Singles Day. Dit jaar bereikte de omzet wederom een recordhoogte van 30,8 miljard Dollar.

Om de omvang daarvan aan te geven: Alibaba heeft dus op Singles Day (1 feestdag) meer omzet gedaan dan de 2 grootste spelers van Nederland Coolblue en Bol.com bij elkaar in een heel jaar doen. Dat is toch Bizar?!

Ik volg de ontwikkelingen rondom marketplaces voor jullie op de voet, dus wordt vervolgd!

Terug naar alle blogs
©2022 Jeroen Heerema
Accepteer cookies Niet accepteren Jeroenheerema.nl gebruikt cookies en scripts van Google om je gebruik van deze website geanonimiseerd te analyseren zodat ik de functionaliteit en effectiviteit kan aanpassen waar nodig. Ook gebruik ik na aparte toestemming cookies en scripts die uw gegevens niet anonimiseren zodat zodat ik de functionaliteit en effectiviteit kan aanpassen waar nodig. Meer informatie kun je vinden op de Privacy Policy pagina.